Nu som fysisk bog!

Vil du prøve kræfter med at skrive en spilbog historie? Vil du vinde præmier og få feedback på din historie og skrivestil – og have mulighed for at få opmærksomhed som forfatter? Så er chancen her!

Gottschalck Spilbog Konkurrencen er grundlagt i foråret 2022, og har til formål at puste liv i spilbog genren i Danmark. Konkurrencen drager inspiration fra Lindenbaum Spilbog Konkurrencen, og er oprettet med velsignelse derfra. I efteråret 2022 udkommer konkurrencens finalister i en fysisk bog med illustrationer – sammen med finalisterne fra forårets historie, plus en bonus historie.

Hvad er en spilbog?

En spilbog er en bog, hvori man selv vælger handlingen. Eksempelvis vil man i afsnit 1 blive præsenteret for et valg: “Vil du åbne døren, så gå til 18. Vil du hellere fortsætte ned ad gangen, så gå til 37.” Som spiller bladrer man videre til det pågældende afsnit og spiller bogen ud fra de valg, man træffer. Spilbøger har oftest regler, så man også har et element af tilfældighed. Ofte spilles der med terninger. Klarer man eventyret, bliver man belønnet med en tilfredsstillende slutning.

De mest kendte danske spilbøger er serien Sværd & Trolddom.

Formalia
Spilbog konkurrencen starter 1. september 2022. Som deltager har du to måneder til at skrive din historie! For at deltage skal du gøre følgende:

Skriv en historie på max 100 afsnit og max 20.000 ord. (Til sammenligning er en standard Sværd & Trolddoms bog på 400 afsnit og omkring 60-70.000 ord). Indsend din historie til post@mortengottschalck.dk senest 31. oktober kl 23:59.

Hver deltager kan indsende max én historie.

Der er præmier til 3 historier.

Forfatteren beholder rettighederne til sin historie.

Teksten skal være på dansk og skal overholde konkurrencens kriterier – se nedenfor.

Du skal overholde ophavsret og må ikke skrive om varemærkede figurer eller steder osv., fra eksisterende fiktive universer.

Historien må ikke tidligere være udgivet, hverken helt eller delvist.

Historien skal indsendes i enten pdf eller Word format.

På historiens første side skal tydeligt være angivet historiens titel, dit navn, samt at historien indgår i “Gottschalck skrivekonkurrencen”. Du kan derefter give en introduktion og forklare reglerne.

Spilbogen skal være gennemlæst, rettet for stavefejl og spiltestet før indsendelse. Der skal være korrekte links mellem afsnittene, således at man bliver ført fra et afsnit til det næste, når man trykker på en henvisning. Alle godkendte tekster bliver redigeret til det endelige oplæg. Teksterne bliver lagt op på denne hjemmeside som pdf, og kan derefter hentes og læses online af alle. Dermed starter afstemningen.

Når først afstemningen går i gang, er det ikke længere muligt at redigere i historierne, med mindre der findes fejl, som gør historien umulig at spille. Bemærk, at kun mindre men nødvendige rettelser er mulige efter dette tidspunkt – så altså ikke stavefejl og lignende.

Tilsendte historier, som ikke overholder ovenstående formalia, kommer ikke i betragtning til konkurrencen.

Det koster intet at deltage i konkurrencen.

Efter konkurrencens afslutning udkommer historierne i en trykt bog på forlaget Esgaro.

Kriterier

Som noget nyt skal hver historie overholde nogle historie- og genremæssige kriterier. Historier som ikke overholder disse kriterier kommer ikke i betragtning.

Kriterierne er:

Genren skal være fantasy – i bred forstand – og må ikke være erotisk

Et tema i historien skal være identitet – enten spillerens eller andre karakterers identitet. Det kan også være hemmelig identitet, ændring af identitet eller noget syvende.

Historien skal indeholde en sten, ædelsten, klippe eller krystal, som har betydning for historien. Bemærk, stenen behøver ikke være central for historien.

Konkurrence for tegnere
1. oktober starter en konkurrence for tegnere! Hold øje med dit lokale internet.

Afstemninger
Konkurrencens vindere bliver fundet ved afstemning. Vinderne opgøres efter hvor mange stemmer, en historie modtager.

Hver stemmegiver kan afgive 1 stemme. Stemmegiveren kan ikke ændre sin stemme eller trække den tilbage.

Såfremt der opdages snyd med stemmerne, vil alle mistænkte stemmer blive ekskluderet.

Når alle stemmer er gjort op, udråbes vinderne af de tre mest populære historier. Dette sker her på siden samt på Facebook.

Send din stemme til post@mortengottschalck.dk.

Rigtig god fornøjelse!

Præmier

Førstepladsen får en pengepræmie på 1000 kroner, et gavekort til Faraos Cigarer på 300 kroner, samt et eksemplar af den trykte bog.

Andenpladsen får en pengepræmie på 666 kroner, et gavekort til Faraos Cigarer på 300 kroner, samt et eksemplar af den trykte bog.

Tredjepladsen får en pengepræmie på 333 kroner, et gavekort til Faraos Cigarer på 300 kroner, samt et eksemplar af den trykte bog.

De tre finalister i forårets spilbogkonkurrence får også tilsendt bogen.

Gavekortene er i form af tilgodebevis, og kan ikke byttes til kontanter. Gavekort sendes til adresser i Danmark.

Alle pengepræmier udbetales via bankoverførsel eller MobilePay umiddelbart efter konkurrencens udløb. Såfremt vinderen ikke reagerer indenfor 3 måneder af konkurrencens afslutning, bortfalder præmien. Vindere af bogen skal oplyse hvor bogen skal sendes hen indenfor 3 måneder, ellers bortfalder bogen som præmie. Bogen sendes kun til adresser i Danmark. Bogen udkommer senest i 2023.

Panel
Konkurrencen modereres af et panel.

Tidslinje
1. september: Konkurrencen åbner for historier.

31. oktober. kl. 23.59: Tilmelding lukker. Spilhistorier modtaget efter dette tidspunkt kommer ikke i betragtning.

1. november – 6. november: De indsendte historier gennemgås for at vurdere, om de lever op til kriterierne. Godkendelse og afslag meldes i denne periode.

Såfremt mange historier modtages, kan denne dato blive forlænget med en uge.
7. november kl. 12: Historierne lægges op på dette site samt andre steder på nettet, og afstemningen begynder.
27. november kl. 23.59: Afstemningen slutter.
30. november kl. 12:00. Vinderne annonceres på dette site og på Facebook.

Datasikkerhed
Som arrangør af konkurrencen tilbageholder jeg alle oplysninger om deltagerne, bortset fra forfatternes navne samt titlen på de indsendte historier. Disse bliver offentliggjort når afstemningen begynder. Alle oplysninger og henvendelser behandles fortroligt.

Om den trykte bog

De tre finalehistorier udkommer i en trykt bog, sammen med de tre finalehistorier fra forårets konkurrence. Denne sendes til begge konkurrencers finalister.

Bogen kommer desuden til at indeholde en bonus-historie.

Bogen udkommer i et lille oplag. En del af bøgerne sendes som præmier, mens andre sælges af konkurrencens arrangør. Forfattere og tegnere beholder ophavsret til deres værker, og dette vil fremgå i bogen. Der udbetales ikke royalties. Bogen sælges ikke til bibliotekerne.

Sponsorer

Efterårets sponsorer er Faraos Cigarer og Forlaget Esgaro. Mange tak! Vi søger flere flinke sponsorer 🙂

Spørgsmål og svar

Sp: Bliver min historie tjekket igennem for stavefejl, og får jeg feedback før afstemningen?
Sv: Nej. Stavekontrol skal du selv stå for. Du kan forvente feedback efter konkurrencens afslutning.

Sp: Kan jeg sende en delvist færdig historie undervejs i konkurrencen, og så sende resten senere?
Sv: Nej, du skal sende hele historien komplet og på én gang.

Sp: Kan man være mere end én forfatter på en historie?
Sv: Ja. Der er ingen grænser for hvor mange forfattere en historie må have. Man kan dog ikke være forfatter eller med-forfatter på mere end én historie i alt.

Sp: Kan deltagere og finalister fra forårets konkurrence deltage igen?
Sv: Ja da! Hvis du igen bliver finalist, får du tilsendt en trykt bog for hver historie 🙂